maandag 7 september 2009

Dag 13 - 6 sep Galtinburg, Pigeon Forge

11:00 het ontbijt wordt alweer klaar gemaakt door Karel, want dit is een vast patroon, we zullen het maar het Kareldomein noemen. Je mag er dan ook niet aankomen dit schendt zijn trots. Maar goed het is weer even lekker als alle dagen. Even rust en dan om pak weg 13:00 vertrek naar Gatlinburg. Een plaatsje wat ligt in de Smoky Mountains en vol Amerikaanse touristen. Het was er dan ook behoorlijk druk, eerst nog even langs een mooi gelegen golfbaan en dan een parkeerplaats opgezocht.

Wandelingetjes gemaakt en op aanbeveling van Cinthia een flinke smoked sausage naar binnen gewerkt. Mmmmm niet vet hoor haha, liep alleen maar muh mauw in. Inmiddels Happy hour en dus het bier weer even laten glijden. Je kon merken dat we in een touristisch gebied waren want aan de andere kant van de bar zaten een paar weelderige meiden, die aan de short shots zaten een drankje wat bestaat uit 2 delen die in 1 keer naar binnen gegoten moet worden en als je er dan meerdere keren aan proeft mmmm dan gaat het de “verkeerde” of misschien wel de goede kant op haha. In ieder geval wordt je er vrolijk van en dat was te merken. Cinthia raakte er even mee aan de praat, wat vrij snel gaat in the States, want openheid staat voorop hier en zei vertelde uit Nashville te komen.
 
Hierna zijn we nog even rondgelopen en hebben de auto genomen richting Pigeon Forg, een plaatsje verderop zeg maar, hier werden we verrast met een show genaamd Dixie Stampede (Dixie Stampede). Het gebouw zag er aan de buitenkant vrolijk verlicht uit maar verder was het eigenlijk niets anders als dat we inmiddels wel gewend waren in Amerika. Maar toen we eenmaal binnen waren viel mijn mond wel een beetje open (verbazing wordt daar mee bedoeld) en niet zozeer om de inventaris maar meer om de doe dingen.

De voorshow bestond uit een Country en Westerngroep die de boel aardig wisten te vermaken. De show zelf was zo grandioos echt Amerikaans zeg maar, een en ander is niet onder woorden te brengen. Dolly Parton heeft dit allemaal opgebouwd en het hele plaatsje staat eigenlijk onder auspicie-en van haar. Zij is geboren in Sevierville, een plaatsje naast Pigeon. De show was hoofdzakelijk gestoeld op de geschiedenis van Amerika. Noord en Zuid was het Motto. En het publiek werd dan ook ingedeel als Noord en Zuid en speelde tijdens de show een contest. Een tweestrijd tussen 2000 man..
 
Tijdens de show werden we voorzien van een complete maaltijd welke op bourgondische wijze weggewerkt moest worden. En als je dan bedenkt dat er van bijna 2000 man een mondje in 2 uur tijd gevuld moet worden dan hangt daar een behoorlijke organisatie aan vast. De show werd met paarden en buffalo’s verzorgd op een zeg maar grote manegebak (piste). Al met al een heel gaaf gebeuren en de moeite waard voor Amerika bezoekers om te gaan beleven.

Via deze blog gelijk een mooie gelegenheid om Karel en Cinthia vreselijk te bedanken voor de verassingspakketten deze week. Het was grandioos en heb zeker geen spijt van ons hernieuwde ontmoeting.

Wij gaan weer verder het grote land in.

FOTO's

3 opmerkingen:

  1. Haaaaaaaaiiiiiii daar!!!

    Ik ben toch wel erg benieuwd wat hier voor story bij komt.
    Dat kleine stukje film van een nummer van john bon jovi was wel leuk maar net ff iets te kort.
    En volgens mij zaten jullie op een rijtje bij een cowboy show te eten heb ik wel es gezien op tv en lijkt me erg grappig.
    Ik sprak Erwin vandaag en hij zou eigenlijk in de himalaya gaan rijden met vrienden zei hij alleen had hij al een vakantie met mandy geboekt en dus wist ie niet wat ie nou moest doen?
    Hij vroeg aan mij wat jij zou doen in zijn geval?
    nou we horen het wel en ik hoop gauw jullie story te lezen gr kus mir.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je Erwin in Amerika kan je makkelijk een pistolver kopen en weet je als ik thuis kom dan............

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat ziet er wel heel leuk uit, echt iets voor mij...hahaha. Zoiets hebben ze ook bij eurodisney in parijs opgezet.
    Maar aan de foto's te zien is het weer genieten in de US

    x patries

    BeantwoordenVerwijderen