zaterdag 12 september 2009

Dag 19 - naar Myrtle Beach via Charleston

Savannah (GA) - Charleston (SC) - Myrlte Beach (SC) gereden 370 km's
Door: Giorgia, South Caroline

Draai draai draai, moeilijk geslapen Anna? Ja niet veel. Maar we moeten toch weg dus alles weer snel routine matig ingepakt en op weg naar Charleston. Een stadje even verderop zon 140 km naar het noorden. Vanuit Savannah gingen we eerst een brug over die wauw hoog was en ruim groter dan de Erasmus, terwijl hij er wel op leek, trouwens bruggen bouwen kunnen die Amerikanen wel dat merkten we later op de weg wel. Hoofdzakelijk de binnenwegen gereden en deze keer een beetje anders dan alle andere. Het gebied langs de kust is vrij drassig dus veel grote moerasgebieden gezien. Onderweg eerst weer een stevig Waffle ontbijtje genoten, eieren, spek, wafel, rösti en uien, dus mijn maag kon er weer tegenaan en dat heb ik weer geweten.

Uiteindelijk zijn we in Charleston aangekomen. Het stadje staat bekend om het feit dat daar ooit de eerste kogels zijn afgeschoten in de slaventijd (burgeroorlog). Ook hier ligt een fort op een eiland waar je met een boot naar toe kunt, maar dat hebben we maar niet gedaan, 1 fort gezien alle forts gezien toch ? De Amerikanen achten dit stadje eigenlijk niet echt Amerikaans, want de straatje wijken af van het normale patroon.

Voor ons eigenlijk meer het oude Amerika en dat was goed te merken aan de oude stijl. Er zijn ook oude markthallen die al sinds die tijd als zodanig worden gebruikt. We hebben even door het plaatsje gewandeld en wat foto’s geschoten. Tijdens onze tocht kwamen we er achter dat dit gehele gebied helemaal gestoeld was op de slavernij en eigenlijk was de gedachte aan deze tijd niet voorbij. Alles werd er aan herinnerd, sterker nog, er werden zelfs op de markt pamfletten uit die tijd verkocht waarin werd aangegeven op welke manier de slaven verhandeld werden en wat het koste om een slaaf te kopen. Ook werd aangegeven op welke manier zwarte mensen vanuit Afrika werden ingevoerd. Boeken, bouw en soort werkzaamheden, alles was te verkrijgen en kon worden gelezen.

Maar al met al was het een prachtig stadje. En voordat we het wisten was het 4 uur en we moesten nog een kleine 200 km naar Myrtle Beach. Dus nog even rond gereden en toen de weg op, eerst maar een stukje snelweg gereden om daarna weer de binnenwegen op te zoeken, een prachtige weg door wederom moerasgebied maar wat nu ook werd aangegeven waren de plantages waar vroeger de slaven werden tewerkgesteld, weliswaar nu als monumenten maar het zag er echt wel zo uit, zo’n idee van de negerhut van oom Tom, voor degenen die dit boek kennen. Nee niet meneer Tom uit onze auto maar een slavenstory uit vroegere tijden.

Langzaam verlieten we de slavernij en kwamen we terecht in een totaal ander Amerika, nl de show, waar Amerikanen om bekend staan. Myrtle Beach kwam in zicht in het begin een gewone plaats zoals we elke plaats wel kunnen bestempelen. Maar eenmaal in de binnenstad terecht gekomen werd er steeds meer show getoond, grote hotels aan de kust en prijzen werden hoger en hoger. Maar we hebben een motel gevonden, redelijk en niet smerig. Midden tussen de draaimolens en achtbanen.

Maar hoe dan ook het brengt wel weer die Amerikaanse gezelligheid, veel restaurants, grote souvenierswarenhuizen en de vele terrasjes. En voor wat betreft show, ach ja laat dat maar aan die Yankees over, oh nee dat zijn de noordelingen, ik vergeet dat steeds. We zijn even de boel wezen verkennen en hebben voor de zoon van Elsje weer een T-shirtje gekocht in het Hard Rock Cafe. Gelijk even in dat zelfde Cafe wat gegeten, daarna weer rondgelopen. Na even wat gedronken te hebben op een terrasje bij een karaoke bar zijn we huiswaarts gekeerd, zijn we moe? Nee niet echt eerder versleten.

Morgen? Of we blijven nog even hangen hier in de gezelligheid of we gaan door, we gaan er een nachtje over slapen.

FOTO's

2 opmerkingen:

  1. Weer een nieuwe morgen,

    Zo lekker uitgerust na een versleten dag?
    Voor mij was het weer een interresant verhaal ook zo leren wij nog iets over de history van amerika.
    Zijn die zlaven nu niet meer te koop want ik kom om in het werk hier thuis? hihi
    Wel ziet het er allemaal weer erg mooi uit en jullie motel is ook erg aantrekkelijk van binnen zou ik het ook nog wel even willen zien want net als in miami aan de buitenkant alles mooi maar o wee als je er achter gaat kijken.
    nou weet ik niet of sit het geval is in de plaatsen waar jullie allemaal zijn maar daar zijn de amerikanen goed in uiterlijke schijn toch?
    Ik ga vandaag maar aan de slag met alle huishoudelijke klusjes die er te doen zijn en nog even langs de gangboord want ook daar liggen elke keer bergen op de mat waaronder een envelopje van het centraal justitie incasso bureau oei oei!!!
    Voor vandaag weer een hele leuke maar vooral ontspannende dag toegewenst voor jullie en ik kijk er wel weer naar uit om jullie weer te zien hoor!!!

    Dikke kussen en liefs mir.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geloof dat ik maar een plankje erbij leg in André's kledingkast!
    Tot gauw! xx Els

    BeantwoordenVerwijderen