maandag 7 september 2009

Dag 14 - 7 sep Labor Day Johnson City

Vandaag de laatste dag net even voor ons vertrek even een rustige dag en even de winkeltjes bekeken. Met Karel samen even brood gehaald in de vroege morgen bij de bakker op de hoek, jaja op de hoek maar dan wel ongeveer een 1000 tal hoekjes verder, want als je brood gaat halen dan doe je dat natuurlijk 20 km verder haha. Weer even ons breakfast verorberd en toen met Anna naar diezelfde Mall die Karel me heeft aangewezen en ik de sul had nog gezegd, ja hoor Karel, denk wel dat ik weet hoe ik moet rijden.

Jaja maar toen ik het inderdaad alleen moest doen was ik toch weer even de weg kwijt mensen wat is het toch ingewikkeld die steden hier, maaaaaar we hebben meneer Tom met als achternaam Tom en die weet het dan toevallig wel en wat dacht je van zo’n handige telefoon, die komt er ook, dus we hadden assistentie genoeg en ja hoor we hebben gewinkeld en natuurlijk weer in een van die Giga Stores. Even een aardigheidje gekocht voor Karel en Cinthia en toen terug naar huis want we zouden laborday gaan vieren door "catfish" te gaan eten en bij vrienden van Karel en Cinthia.

Ook deze mensen wonen in de bergen op een heuvel met een prachtig uitzicht. "Hi Folks!", is het dan, wanneer je binnenkomt, "Nice to meet you and how are you" is dan de meest gemaakte opmerking en vraag. Je wordt gelijk opgenomen in de gezelligheid van het Amerikaans samenzijn. Er wordt vrolijk gepraat en gelachen en ik probeerde zo veel mogelijk mijn humoristisch karakter te tonen haha.

Op een gegeven moment kwam natuurlijk de sociale omstandigheden aan de orde en dan blijkt maar weer eens te meer dat wij Nederlanders een behoorlijk vooroordeel hebben over deze zaken in Amerika. Van Karel wist ik zo ongeveer dat meneer Obama in Tennessee niet erg geliefd is, temeer daar hij de sociale omstandigheden europees wil maken en dat vinden de Amerikanen een achteruitgang, men hoeft bijvoorbeeld niet maanden te wachten totdat men aan de beurt is bij een specialist, maar goed dat is een onderdeel apart.

Ik maakte natuurlijk zo gemeen als ik ben, een opmerking in de richting van, “Wel, you cannot complain, you have now Oblablama, he is thinking of you”, wauw, dat was een goeie. Ik kreeg de wind van voren en had bijna het gevoel dat ik wel kon gaan haha. De discussie ontstond in al zijn hevigheid, maar tja het is nu eenmaal zo, hij zit er en net als bij ons met voor en tegenstanders. Een van de aanwezigen had het ook nog over "these damn Yankees", voor mij zijn alle Amerikanen Yankees, maar daar zit ik dus mooi naast. Een overblijfsel uit de civil war, blijkt dat Yankees noordelingen zijn. En Tennessee is nou eenmaal South.

Maar goed best een leuke avond nog, maar we maakten het niet te laat want er moest nog gepakt worden, dus op naar de heuvel van Karel en Cinthia en dan weer de lichten uit en slapies doen.
FOTO's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten