vrijdag 11 september 2009

Dag 18 - Savannah

Savannah (GA) - Tybee Island (GA) - Savannah (GA) - gereden 153 km's

Goed geslapen, mooi weer, beetje pijn in koppie en een saai begin want er is niks gebeurd me niet gesneden geen nachtmerrie gehad. Maar we gaan er wat van maken. We gaan het oorlogsgevoel naar ons toe halen. De boel opgepakt en naar een ander hotel verhuisd want het was best smoezelig en er was net een nieuw hotel geopend aan de andere kant van de stad pfffffffffft gewoon aan de andere kant dat betekende 30 km rijden om de stad heen dat is bekant Rotterdam Gouda of Dordrecht en dat voor een dorpje hier. Maar goed het hotel zag er goed uit dus niet verkeerd gedaan, alles nieuw (Magnolia Inn Suites, Pooler).

Ontbijt, nee dat niet want bij Subway hebben ze niet overal het bekende Amerikaans recept Bacon and Eggs, maar het broodje was wel weer ok. Op naar het Ford en dat was dan weer 43 km rijden, maar zeker de moeite waard, een flink moerasgebied om ons heen. "Zouden hier krokodillen zitten?" - vroeg Anna; zou best kunnen maar we gaan ze maar niet wakker maken.

Het Ford was eigenlijk niets anders dan een 5 kantige dubbele muur met daarbinnen de mogelijkheden om te bivakkeren zoals in die tijd werd gedaan. De burgeroorlog tussen de noordelijke staten en de zuidelijke staten weet je nog? Dit is dan het oorlogsgevoel wat je krijgt als je tussen de oude kanonnen loopt. De noordlijke staten wilde in die tijd van de slavernij af en de zuidelijke staten 7 stuks wilde die slavernij wel behouden want das toch makkelijk een persoon (mis)bruiken zonder salaris. Dus wilden de zuiderlingen niet dat de noorderlingen (en dat waren veel meer staten) hun provincies binnen kwamen, dus verdedigen die handel.


En zo beland je dan in een oorlog tussen Noord en Zuid en daar maak je dan een museum van en dat stop je in een oud Fort. Paar touristen erbij en je hebt weer een goed recept om de de geschiedenis op peil te houden. Wat kan je meer vertellen als dat er een jonge dame een demonstratie gaf van hoe indertijd een musket (geweer) geladen en afgevuurd moest worden. Daar het vandaag 11 september is vroeg ze ons ook even aan de 9-11 terug te denken en daarvoor gaf ze ook een extra schot in de lucht.

Na dit voor ons toch wel interessant bezoek zijn we Downtown weer ingegaan en daar was het net als de avond ervoor gezellig druk. Beetje langs de haven gelopen en toen terrasje gepakt, een pizza gegeten en naar een live bandje zitten luisteren. Anna kreeg ook nog een schaaltje Pindas aangeboden, min of meer kapot gekookte pindas in schil, ze zagen er gewoon papperig groen uit, mmmm lekker zei Anna, ik dus nieuwsgierig en hap,...............gatver, das vies, dus ikkuh maar even niet.


Bij de muziek kwam de gekke openhartige Amerikaan weer tevoorschijn, je nergens aan storen en gewoon lekker op straat dansen, zingen, schreeuwen en als je dan een glaasje meer op hebt dan je eigenlijk kan hebben zoals 2 op zwervers lijkende Yankees (oh nee, dat zijn de noordelingen haha) dan heb je het helemaal naar je zin. We hebben later de auto maar weer gestart en zijn naar het hotel gereden. Zoals je ziet een dag die voor de lezer niet zo interessant is maar voor ons prima verlopen.

Behalve dat ik maagkrampen had, dus aan de poeperij was,

Mijn been onder het bloed zat van een oude muggewond,

Een cocktail gedronken had die zowat mij maag omkeerde,

Nog steeds een little koppijn had,

Een aantal malen verkeerd gereden ben,

Bijna een vrouw achter haar kinderwagen vandaan reed,

Anna hierover best pissig was,

Ik toen scheldend gezegd heb rij jij dan maar,

Anna dat niet wilde,

We ons weer verzoend hebben (niet te verwarren met zoenen),

We een roteind met de koffers moesten sjouwen omdat we als enig hotel gasten juist die laatste kamer kregen op de hoogste etage,

Een blikje root beer over het dasboard vloog,

We door een licht reden wat een rode kleur had maar achter ons niet meer te zien was of het nou eigenlijk wel rood was,

Zijn er eigenlijk geen spannende dingen gebeurd maar een gewoon saaie dag. Morgen gaan we door viar Charleston naar Myrtle Beach - 340 km naar het noorden toe. Een kustplaatje en sorry lezers, ook daar is het weer mooi weer. Alhoewel vanuit de staat Texas een flinke storm naar de kust toe drijft.
Ja u begrijpt het al, we zijn het zuidelijkste puntje, pakweg 3300 km vanuit Washington DC, van onze reis aan het verlaten en komen langzaam naar Nederland toe.
Welterusten

FOTO's

1 opmerking:

  1. Goedemorgen weer,

    Nou om te beginnen wil ik even van mijn hart dat die bowled pinuts er echt niet aantrekkelijk uit zien Ineke en ik hebben eerst even moeten lezen wathet nou was wij dachten oude vieze worstjes hihi.
    Maar als het gesmaakt heeft kunnen we het altijd met ogen dicht eens proberen.
    Verder is het verhaal voor ons best leuk hoor foto's zijn mooi.
    Ach het maakt ook eigenlijk niet uit wat jullie tikken als we maar iets mee krijgen van jullie avontuur en wat voor jullie een gewone dag lijkt te zijn is voor ons best leuk.
    bijna op huis aan maar eerst moeten jullie nog een lekker end rijden en het voordeel daarvan is dat je weer een hoop moois ziet onderweg.
    tot lees en een dikke kus vanuit hier het koude nederland -2 graden bekant.
    mir.

    BeantwoordenVerwijderen