woensdag 9 september 2009

Dag 16 - 9 sep Atlanta

Auuuuuw,…………..er vloog een echte onvervalste Nederlandse vloek over een Amerikaanse wastafel, sta ik me weer eens in muh…be….. te snijen met scheren. Zo de dag was weer begonnen en het begon weer gelijk goed. Tja John dat heb je als je probeerd je vakantiegeld te bezuinigen op scheermesjes. Eerst maar even wassen en dan op pad. Maar eerst even de ochtendgewoonte doen.

WARNING..WARNING.. Onderstaand verhaal is niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag of die niet van een vieze lucht houden, het is niet smakelijk maar mijn geweten zegt dat ik u Europeanen moet waarschuwen voor sommige Amerikaanse culturen en zo ook de the double U C pot. Alle potjes in the States zijn gevuld tot bijna de rand met water, waarom ? vraag het me niet, zal wel hiegieniser zijn haha. Dus voor de goede verstaanders onder ons, als je dan beide lichaamsafvoermogelijkheden gebruikt dan kan het zijn dat het ene afval de uitlaat van het andere afval aanraakt ivm met drijfvermogen van de eerste, waardoor de andere uitlaat als het ware in het potje roert en een beetje vies kan worden. Maar ik heb daar natuurlijk geen last van, maar de gemiddelde donkere Amerikaan zou wel eens…… maar ach die is toch al donker. Maar douchen daarna is zeker geen verkeerde optie. De vrouwen hebben wat dat betreft toch weer een beter zitje dan wij mannen, zie je wel dat je beter vrouw kan zijn in sommige gevallen. Op naar Coca Cola en CNN.

Alvorens we naar Downtown reden zijn we even een Wafflehouse (Wafflehouse) ingegaan voor een ontbijtje, maar helaas hier werden we bediend door niet de alleraardigste mensen hier in the States (diegenen die hier eerder zijn geweest weten wel wie ik bedoel), helaas maar waar. Beetje viespeuken ook, we zaten niet ver van de bar en daar werd het overgebleven servies van andere bezoekers opgeruimd. Het servetje en toebehoren ging de vuilnisbak in zoals het hoort, het bestek werd in de daarvoor bestemde bak gezet, maar wat doe je dan met de koffie, cola, jus d’orange en etensresten, oh dat gooi je gewoon op de grond zo dicht mogelijk bij een afvoerputje en waarvan dan de helft ook nog eens de roestvrijstalen apparatuur een ander kleurtje gaf. “Moet ik die waffle nog verder eten?” - keek Anna mij vragend aan haha, ja joh even je hoofd weg draaien dan zie je het niet. Bah wat een onsympathieke mensen zijn dat toch hier en dat terwijl Columbus juist hen had ontdekt of is het import?

Maar goed de Cola tour maakte ons het voorval weer doen vergeten en gaf ons een aardige indruk wat Coke nu eigenlijk is (The World of Coca-Cola). Dat dit product zoveel jaren al bestaat en er dagelijks biljoenen liters gedronken wordt is haast niet te geloven. Het museum is vreselijk mooi en netjes opgebouwd en step by step kom je uit het verleden in de tegenwoordige tijd en ja dan zie je toch wel een gigantisch verschil van het met de hand vullen van flesjes tot een volledig geroboteriseerd proces van de lege fles tot in de ingepakte fles er komt geen hand meer aan te pas, behoudens de controle.

Ook werd een 4-D film vertoond over de geschiedenis en tja daar is de Amerikaan ook weer goed in, bewegende stoelen waar van alles uit komt, zie je door je bril een wesp op je af komen krijg je vanuit je stoel een prik in je rug en ga zo maar door, leuke ervaring weer. Wel even een paraplu meenemen als je ooit mocht gaan kijken. Oh ja, niet vergeten als je Ice Tea drinkt dan drink je in feite Coca Cola, als je Spa drinkt, als je Sprite drinkt, als je Fanta drinkt, komt dat gewoon van de Coca Cola fabriek, enfin er zijn veel producten gewoon van de Coke fabriek afkomstig.

De tour door CNN was al evenzo interessant, en als je TV kijkt en tegenwoordig is het makkelijk om ook CNN te bekijken dan sta je er niet bij stil dat hier honderden mensen in een gigantisch groot gebouw aan het werk zijn om dat nieuws up to date te houden (Inside CNN Studio Tour). De techniek werd ons uitgelegd en we liepen langs de kantoren en studio´s waar de opname plaatsvonden. CNN staat bekend om haar constante live uitzendingen niets wordt opgenomen en er is altijd wel Breaking News te verwachten. Zo werd tijdens de uitleg direkt ingesprongen op de vliegtuigkaping in Mexico City.

Onze toertjes waren ten einde en onze parkeertijd was nog niet verstreken 5 dollar voor 8 uur parkeren, dus konden we nog even de stad inlopen. Pfffft wat ben je toch nietig als je tussen die grote jongens loopt, maar helaas het is allemaal te strak en te nieuw om gezellig te zijn. De binnenstand is aangepast ooit toen Atlanta een Olympisch stad was en dat was goed te merken want veel beelden en geschriften herinnerden aan de Olympiade. We zijn ons vehicle maar gaan halen en reden langzaam richting hotel om in de buurt nog even een Groot overdekt winkelcentrum te bezoeken (Lenox square Mall).

Ik als vreselijk geduldige man gun Anna toch haar bezigheden als winkelende vrouw, ach het zit in de genen zullen we maar zeggen en dat zoeken telkens naar die Hard Rockcafe´s haha. Ja, Els je bezorgd mij een grijze kale kop van die lading T-shirts. Een zalig Mexicaans restaurant aangedaan, ja schelden jullie maar, je gaat toch in Amerika toch zeker hamburgers eten haha, nou nee in Amerika kan je alle kanten op en wij proberen de goede kant op te zoeken dus lekker en geen junkfood, dat wil Obama ook.

Mensen veel leesplezier, wij gaan rijden, na onze nachtrust natuurlijk. Trouwens het is hier ook s’avonds nog ruim 25 graden en das lekker joh. Morgen richting kust en dan weer langzaam omhoog de terugweg aanvangen. Snik snik.

FOTO's

2 opmerkingen:

  1. morguh!!!!!

    bij jullie nu 4:00 u en bij mij alweer de lunch achter de rug even kijken hoe het in de coca cola factory was.
    Nou erg gaaf die flesjes zijn tof heb je toch zeker wel mee gekregen als souvenier?
    ennuh wat zit je nou alweer snik snik op weg naar de terugreis je bent bekant al een maand weg!!!
    enne het einde is nog niet echt in zicht joh jullie hebben nog tot woensdag das bijna een dag langer als wat ik hier heb.hihihihi.
    ik ga nu weer even aan het werk klanten stromen binnen hier dus dikke kus en veeeeeel liefs mir

    BeantwoordenVerwijderen
  2. John! Moed houden! Het kan altijd erger (ga maar 'ns met mij winkelen haha!). Volgens mij springt Andre zes gaten in de lucht als jullie weer terug zijn.
    doei (en hou vol), Els

    BeantwoordenVerwijderen