woensdag 16 september 2009

Annapolis (MD) - Washington (DC) - Manassas (VA)
Gereden 128 km's door Maryland, Distict of Columbia (DC), Virginia

Uitgeslapen hureeeee, haha. Ja we hoeven nog niet weg we moeten nog 100 km en dus kunnen we laat in de middag naar ons onheil vertrekken, onheil! omdat Washington het einde betekent. Dus lekker alles op het gemak weer ingepakt en toen naar het centrum van Annapolis (Historic Downtown). Dit lag op een steenworp van het hotel, wel een flinke worp dat wel, De auto even in een garage geparkeerd. Even snel een Visitor Center (soort VVV) die je bij veel bezienswaardigeplaatsen kan vinden. De voordeur geopend en eigenlijk wilde ik hem gelijk weer sluiten maar das onbeleefd.

"Hello folks", klonk het schorre geluid van een dronken vent die net wakker werd. De mond die die dit uitsprak moest zeker een eeuw geleden geboren zijn. De man trachtte ons op zijn best te helpen; "Where are you from?" klonk de het weer alsof een motor gestart werd zonder aan te springen. Omdat we inmiddels wel aan de Amerikaanse taal gewend zijn konden we het voorgaande begrijpen maar wat de man hierna aan ons mompelde was door geen tolk te vertalen. Wat doe je dan in zo’n geval, je blijft beleefd en wij maar knikken, yes, no, yes, no, Tja de man kan er niks aan doen natuurlijk want hij was al eeuwen geleden gepensioneerd en als je dan zo touristen moet ontvangen. Maar goed wij respecteerden het wel dat hij ons in ieder geval probeerde duidelijk te maken wat er te doen was.

Annapolis is een niet erg bekende stad maar best wel groot met veel winkelcentra en de binnenstad is oud en goed onderhouden erg mooi gebleven en was vroeger de hoofdstad van Amerika maar in de tijd van George Washington is dat teniet gedaan. Maar door deze status is het momenteel wel de Gouvernement city van de staat Maryland. Dit alles werd ons verteld door een gids in klederdracht tijdens een wandeling door The State House. Dit huis is te bezichtigen maar wel nog steeds als zodanig in gebruik.

De staat Amerika is diverse malen ontdekt door verschillende reizigers zoals Columbus en zo ook door personen uit Engeland die op andere plaatsen belanden dan Columbus, hierdoor is Amerika als het ware voor een groot gedeelte door Engeland ingenomen. De koning die toen der tijd in Engeland heerste gaf vaak land weg aan landheren (ridders) en zo ook een stuk land waarvan hij vond dat dit naar zijn vrouw vernoemd moest worden. Zij heette Mary en toen hij dat land weggaf aan een ridder werd dat land dan ook Maryland genoemd.

Goed een stukje geschiedenis, welk wij deze vakantie veel hebben opgedaan over Amerika. We zijn nog de nodige winkeltjes ingelopen en zeker de leuke kleine souvenierszaakjes. Ook nu weer is er een grote haven want zolang we langs de kust bleven rijden was er overal watersport te vinden. We hebben ons hier weer vermaakt en zijn zo tegen 3 uur vertrokken naar het onheil. In Nederland denkt men van files af te komen, welnu ik denk dat die naïeve mensen maar eens hier moeten gaan rijden haha. Miljoenen auto’s op een klein stukje.. nou ja klein, wij moesten nog ongeveer 50 km en dat was alleen maar auto’s auto’s en auto’s. Maar het rijdt wel door dus kwamen we niet laat aan. Motel 8 weer gevonden welke Anna de vorige avond al geboekt had via internet, wat is het toch een mooi medium, dus een kwestie van inboeken, omkleden en de maaltijd weer opgezocht.

FOTO's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten