zaterdag 5 september 2009

Dag 12 - 5 sep Biltmore, Asheville

Het is alweer zaterdag 5 september - Asheville, Biltmmore

Wat een rust om ons heen, maar ondanks dat toch redelijk vroeg bed uit want vandaag weer een intensieve dag voor de boeg we gaan naar Asheville, waar de familie van der Bilt, ja u leest het goed een nederlandse naam, zich ooit in 1670 heeft gevestigd, (Biltmore Estate)om de spoorwegen op te bouwen.

Na een toch wel weer wat lange rit door de bergen, erg mooi trouwens, arriveerden we in een stadje wat nou niet echt weg heeft van het Amerikaanse leven, natuurlijk je ziet het wel maar gemiddeld genomen leek het best wel Europees. We zijn eerst maar eens even een koffieshop op gaan zoeken, mijn handige telefoon gaf de bekende Starbucks wel weer aan maar er zijn er meer dus nu even wat anders en dat was zeker zo lekker.

Hierna het landgoed van meneer van der Bilt opgereden en tja die is nu eenmaal erg populair hier in the States dus we waren zeker weer niet de enigen, honderden auto’s die toch allemaal weer een parkeerplaats moesten vinden. Als die man ooit had geweten dat er zoveel belangstelling bestond voor zijn huisje; het grootste woonhuis ter wereld, dan had hij toen destijds wel meer parkeerplaatsen aangelegd haha. Als of er in 1600 al auto’s reden! Maar goed de moderne tijd heeft toegeslagen en dus parkeerplaatsen zat. Met een shuttlebus werden we naar het huis gebracht en ja het is dan wel de moeite waard om eens te zien welke luxe er in die tijd al was.

Het huis was gigantisch, dus ook toen al was in die tijd alles even groot in Amerika. Over de 60 open haarden in het huis. Vele slaapkamers en ga zo maar door. De mensen waren in die tijd erg klein dus alle bedden waren ook niet van het formaat John. Al met al erg interessant om te zien ook de tuinen waren mooi onderhouden. De stallen van die tijd zijn omgetoverd tot restaurants en winkeltjes. De tijd ging snel, dus voor het wisten was het alweer dinertime.

Auto in en naar downtown gereden. In de binnenstad was het behoorlijk druk en het restaurant wat Karel en Cinthia in gedachten hadden was redelijk vol dus moesten we even geduld hebben, maar er kwam al snel een tafel vrij. De keus hier in Amerika is best wel groot en ook werd in dit soort restaurants wel bewezen dat het overbekend junkfood niet echt hoeft, je kan behoorlijk goed eten op een meer gezonde manier. Na de maaltijd even een “ijsje” opgehaald bij een van de bekende ijssalons en toen maar even de straatjes doorgelopen.

Haha, ja je mag gerust even lachen om weer al het geks wat amerikanen uithalen, want daar is Amerika dan wel weer aan te herkennen, mensen hebben echt lak aan wat anderen denken. Men loopt erbij zoals men het zelf lekker vind, nou en!! De bij de meeste wel bekende living statues waren ook hier te bewonderen. Robotachtig of ook zingend en spelend op een muziekinstrument. Op een gegeven moment lopen we een gewoon woonhuis voorbij waarvan de huiskamer volkomen leeg was gemaakt en in het midden een soort zelfgefrabiceerd toneeltje was geplaatst. Staat er een knul in het midden gekleed als een oude germaan met helm en zovoorts te schreeuwen en gebaren te maken. Bleek een toneelstukje te zijn want de huiskamer zat vol met toeschouwers. Je kon er gewoon naar nbinnen lopen en plaats nemen om het amateur toneelspel te aanschouwen.

Ja dat moet kunnen in Amerika, het is niet voor niks het land met de onbeperkte moglijkheden. In Nederland wordt je opgepakt en opgesloten in een psychiatrische inrichting denk ik dan maar haha . We hadden echt wel gezien want ook nu weer was de tijd ons meester en was het al gauw 23:00 uur en we moesten nog 1,5 uur rijden voor we thuis waren.

Welnu lezers we gaan morgen naar weer een verassing, dus nu maar even van de nacht genieten achter mijn oogleden.

FOTO's

4 opmerkingen:

  1. leuke foto's , war is het verhaaltje??

    patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Patries, het verhaaltje wordt nog gemaakt, even geduld aub :-))))
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeiemorgen,

    Zo heb ik even een dag niet gekeken vanwege drukte met verjaardagen etc. heb ik bekant een half uur gemist van jullie blog HELP IK LOOP ACHTER!!!!!
    Maar ik heb weer ff lekker de tijd genomen om het allemaal te lezen.
    waar ik ook echt weer ff van kon genieten was het avontuur bij de masseur.
    ik zie je al weer helemaal voor me hihihihi.
    Eigenlijk had je dat ff moeten filmen!
    Alleen ben ik ieuwsgierig of ze anne d'r teennagels mooi hebben gelakt?
    Vervolgens hebben we maandag (vandaag dus )
    met de kinderen tusen de middag even met open mond de foto's mogen aanschouwen van jullie tichtje naar de biltjes erg mooi ziet dat eruit, kan me alleen niet voorstellen dat je daar zou moeten wonen te groot en te veel onderhoud.
    Wat betreft de feestjes in de woonkamer bij de mensen thuis brengt me wel op ideeen lijkt me geweldig onbezorgt genieten van een verjaardag i.p.v. je eigen druk maken over de rommel etc.
    misschien een ideetje om eens te proberen. Voor nu een mooie dag weer en kben benieuwd waar jullie ons vanavond weer mee naar toe nemen.

    Groetties vanuit stipje op de wereldkaart. mir.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mireille
    De nagels zijn perfect gedaan (OPI lak) en ze zitten schitterend uit!. De pedicure in Amerika is helemaal iets anders dan bij ons, maar dit vertel ik je als wij terug komen. Eigenlijk jammer dat wij dit niet gedaan hebben toen wij samen in Floroda waren:-(

    BeantwoordenVerwijderen