maandag 31 augustus 2009

Dag 7 - 31 aug 2e dag Niagara.

Niagara Falls (Canada, ON) - Niagara Falls - gereden 32 km's


Hi vriendjes en vriendinnetjes, vandaag een rustige dag gehad, jullie ook?. Er valt eigenlijk weinig te vertellen dus dit was het dan, waarom? Simpel gisteren is eigenlijk alles al verteld, zal toch niet zo zijn dat jullie willen weten hoe je in een achtbaan moet zitten of hoe je in een winkel je inkopen doet, want dat is de dag voor ons vandaag geweest. Ok, paar kleine dingetjes dan. Niet vroeg ons bed uit want dat was niet nodig we zouden naar de toren gaan dus hadden alle tijd.


Maar zoals vaak valt een plan in het water en zo ook nu weer, we kwamen er achter dat er ergens ook nog een draaikolk te zien was als gevolg van dat snelstromende water in een bocht. Dat wilde ik wel zien en dan kon je ook nog bootje varen in die kolk, nou ja bootje varen, hert is wel even iets heftiger als bootje varen, het zijn grote snelle vaartuigen met 4 gigantisch krachtige motoren die gewoon op snelheid even 180 graden kunnen draaien, mannetje of 20 erin en als een duikboot door de golven tegen de stroom in de kolk in. Dit wilde ik wel meemaken, dus wij op pad naar de eerste de beste parkeerplaats. Maar, ja je raadt het al, daar was het niet.

We waren op een plaats waar je met een kabelbaan over de kolk heen kan, misschien ook wel leuk om te doen maar niet zo’n spektakel natuurlijk, Dus dan maar even vragen, oh dat ligt ongeveer 25 mijl verderop, grrrrrr 25 mijl das best een eind, weet je wat we rijden die kant op en zien wel. Na ongeveer 5 km een parkeerplaats en jawel daar was de inboekplaats, die 25 mijl was vast en zeker een vergissing. Tja in Canada spreken ze ook Frans net bals in 2 talig Belgie, dus dit moet een Canadese Belg zijn geweest die dit heeft verzonnen. Na de nodige informatie kreeg ik toch wel kriebels om mee te varen maar naar aanleiding van tijd was het eigenlijk niet mogelijk dus even overleg met elkaar en uiteindelijk besloten het dan maar niet te doen. Helaas was wel gaaf geweest maar tja wat niet kan, kan niet.


Weer terug naar Niagara gekeerd zijn we ons plannetje nagekomen en hebben de toren bestegen, maar dan wel op een moderne manier nl met een lift aan de buitenkant, ook leuk toch en het wordt beloond met een prachtig uitzicht over de falls en het landschap.


Hierna nog even een 3D/4D film bekeken over de geschiedenis en verder eigenlijk de dag vol gemaakt door gewoon te relaxen en te genieten van de omgeving.

FOTO's
De filmpjes zijn bijna klaar dus nog even geduld is best veel werk.

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben savonds on half tien even gekeken met myron naar de foto's en hij vond het ook erg mooi om te zien jammer dat we het spektakel niet in het echt kunnen aanschouwen want dat maakt toch veel meer indruk als op een foto.
    het is moeilijk om uit te leggen aan myron hoe groot dat wel niet is en hoe hard en eigenlijk gevaarlijk zo'n waterval niet is.
    Hij was wel erg nieuwsgierig naar de kolk maar daar hebben we op de foto ook niet echt een indruk van gekregen.
    Nou een rustig dagje moet je op je vakantie ook hebben want jullie moeten wel uitgerust thuis komen dus zo nu en dan ff relaxen en op je gemakkie doen is ook lekker.
    myron en ik gaan nu lekker onder de wol en dan kijken we morgen weer naar het blogje.

    dikke kus van ons mir en my en ron.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inmiddelsd staat er een film bij als je die bekijkt dan heb je meer een indruk van hoe groot het is.
    kus daddy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blue Moose hahaha die houden we erin als ik weer sangria(vruchtjes) heb gedronken.

    BeantwoordenVerwijderen